skip to Main Content

Wanneer u een geërfd huis in uw bezit heeft, dan is het begrijpelijk dat u dit zo snel mogelijk wilt verkopen. Bij een overlijden moet immers veel geregeld worden, zoals het regelen van bankzaken, het opzeggen van abonnementen en verzekeringen en allerlei instanties moeten op de hoogte worden gebracht. JV Vastgoed kan u helpen als het aankomt uw geërfd huis verkopen.

Het snel verkopen, ontruimen en verdelen van de inboedel van een geërfd huis is doorgaans een hele klus. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden en opties door te spreken die passend zijn bij uw persoonlijke situatie. Zo kunt u ongedwongen uw geërfde huis snel verkopen. 

Geërfd huis verkopen of niet?

Als u een huis erft, kan het zijn dat u dat huis zelf gaat bewonen, gaat verhuren of een bepaalde periode leeg laat staan. Maar in veel gevallen zijn er gegronde redenen om de woning te verkopen.

Naast emotionele redenen zijn er vaak zakelijke redenen om een geërfd huis zo snel mogelijk te verkopen. Bijvoorbeeld om de opbrengst van de verkoop van het huis te kunnen verdelen over de erfgenamen of om bestaande schulden af te lossen.

Ook kost het bezit van een geërfd huis geld in de vorm van erfbelasting en/of inkomstenbelasting. Verdere kosten kunnen zijn: onderhoud, vaste lasten, water, gas, elektriciteit en andere extra rekeningen zoals woningverzekeringen, etc. Als u dan toch al van plan was het huis te verkopen, dan kunt u dat beter zo snel mogelijk doen.

Als u besluit om de geërfde woning te verkopen, dan is het de vraag of:

  • het huis hypotheekvrij (afbetaald) is?
  • er nog een hypotheek op het huis rust?

Wat is de waarde van het huis?

Als u een huis uit een erfenis wilt verkopen, dient u eerst de waarde van het huis te bepalen. Dat kan bijvoorbeeld dienen om de hoogte van uw erfdeel te bepalen in het geval er meerdere erfgenamen zijn.

Soms staat in een testament hoe de waarde van een woning moet worden bepaald. De waarde van de woning kan bepaald worden door middel van een taxatie. De waarde van het huis kan afwijken van de WOZ-waarde die u opgeeft bij de erfbelasting.

Als wij uw huis kopen, dan taxeren wij gratis het huis en doen u een bod. Dat bod is doorgaans tussen 75% en 85% van de marktwaarde. Als er geen hypotheekschuld meer op het huis rust, dan is dat bod het uiteindelijke bod.

Erfbelasting

Als u een woning erft, dan moet u daarover erfbelasting betalen aan de fiscus. Die erfbelasting wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van het huis. Daarbij wordt gekeken naar de WOZ-beschikking van het jaar waarin de woning wordt verkregen of van het daaropvolgende kalenderjaar. Dat kunt u zelf kiezen.

Als de erfgenamen het niet eens zijn met die WOZ-waarde, dan kunnen zij daartegen bezwaar maken. Zij zijn namelijk de nieuwe eigenaren en hebben daarom dezelfde rechten als de vorige eigenaar. Bezwaar maken kan door een nieuwe WOZ-beschikking aan te vragen bij de gemeente.

Op de erfbelasting zijn vrijstellingen mogelijk. De hoogte van die vrijstellingen is afhankelijk van de familierelatie tot de overledene.

Snelle verkoop afbetaald huis

Als u besluit om het geërfde, afbetaalde huis te verkopen, volg dan onderstaande stappenplan:

In drie stappen van uw woning af!

1. Neem contact op
Vul het online contactformulier in. Wij nemen binnen werkdag wordt er contact met u op.

2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.

3. Snel uw  geld
In 2 dagen een offerte en binnen een week het geld op uw rekening.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust en vrijblijvend.

Download de 10 gratis tips
om je huis snel te verkopen

Als u uw huis snel wilt verkopen, bedenk dan wat de koper zoekt. Die zoekt geen huis, maar een thuis.

Download nu de 10 Gratis tips!

    Back To Top